Kirkekunst: Tekstilbilleder af Bente Theilsby

”P E A C E”

Historien om mine 2 billeder af kirkevinduer:
Kirkevinduerne er skabt i 2 omgange.

Første værk startede jeg i forbindelse med, at jeg i 2013 blev inviteret sammen med andre danske tekstilkunstnere til at udstille på en stor europæisk art-quilt udstilling i en lille mineby –Ste.Marie-aux-Mines i Alsace i Frankrig. De Danske tekstilkunstnere havde fået tildelt en kirke i byen til vores udstilling.

Det inspirerede mig til at lave et kirkevindue. I min research af kirkevinduer og glasmosaikker blev jeg optaget af duen og den symbolik om fred som den repræsenterer, og det blev temaet for mit første kirkevindue, som fik titlen ”Peace”.
Andet værk påbegyndte jeg i forbindelse med at jeg i 2014 var med til at arrangere en tekstilkunst udstilling over temaet ENGLE. Udstillingen blev til en vandreudstilling i 3 kirker en i Nordsjælland og to i København.

I min research omkring engle, stødte jeg på en fredsengel, og så var det klart for mig, at mit første kirkevindue skulle have en ”partner”. Derfor 2 vinduer.

 Tekstil kunst af Bente Theilsby "Peace" i Klostermarkskirken, Ringsted

Tekstil kunst af Bente Theilsby “Peace” i Klostermarkskirken, Ringsted

Når jeg ser på, hvordan verdens situationen er i dag, med al den uro, konflikt, krig og terror og ikke mindst hele flygtninge situationen, så har menneskeheden brug for at skabe fred, så vi kan få den indre ro og overskud til at rumme og respektere hinanden og give plads til næstekærligheden. Jeg håber, at mit værk ”PEACE” kan være et bidrag til at reflektere over vigtigheden af at få skabt fred.

Derfor er jeg rigtig glad for at Klostermarkskirken, med det værdigrundlag som den repræsenterer, har sagt ja – i forbindelse med min udstilling i kirken i 2016 – til at modtage min donation af værket ”PEACE”. Så håber jeg på, at rigtig mange mennesker fremover vil få mulighed for at reflektere over budskabet.

Comments are closed.

  • Tekstilkunstner Bente Theilsby