Tekstilkunstner Bente Theilsby

Jeg har i 25 år haft min egen konsulentvirksomhed med fokus på at styrke og udvikle samspillet mellem mennesker i virksomheder og organisationer. Et arbejde som jeg holdt meget af.

Jeg lukkede min virksomhed for ca. 10 år siden og fik så tid til at arbejde med mit kreative gen. Jeg blev hurtigt fanget af tekstilkunsten som gav mig mulighed for at udleve min drøm om helhjertet at arbejde med kunst.

Tekstilkunstner Bente Theilsby

I starten blev meget af min tid brugt på at deltage på kurser for at få nye indfaldsvinkler, teknikker og inspiration. I dag er det min helt store passion at skabe tekstilbilleder.

Når jeg har et ”billede på nethinden” så går den kreative proces i gang. Jeg tegner skitser, vælger farver, materialer og jeg ”forsvinder” ind i arbejdet med at udtrykke mig. Ofte havner jeg et andet sted end jeg havde forestillet mig og det er bl.a. denne proces, som gør det spændende og udfordrende at arbejde med tekstilkunst. Når jeg arbejder med mindre billeder laver jeg ofte serier med flere billeder der hænger sammen.

I perioden 2011-2018 har jeg været censureret medlem i gruppen QuilteQunstnerne, som senere har skiftet navn til QQ TextilKunst, hvis formål bl.a. er, at gøre tekstilkunsten kendt og anerkendt i offentligheden som en ligeberettiget kunstart på linje med maleri, grafik etc. Dette medlemskab har givet mig stor inspiration, har styrket min udtryksform og givet mig mulighed for at udstille mine værker sammen med andre tekstilkunstnere.
I 2018 er jeg gået solo og laver egne udstillinger i diverse kunstforeninger og udstillingssteder.
Det er fortsat et af mine mål, at mine udstillinger vil medvirke til at gøre tekstilkunsten kendt i offentligheden.

Video fra KIP TV 2023
“Bente Theilsby har hele sit voksne liv arbejdet kreativt med syning, brodering, hækling og strikning. Det blev hendes inspirationskilde til at gå i gang med at arbejde med tekstilkunst. I dag er Bente en erfaren tekstilkunstner. Vi besøgte Bente og fik dette spændende program og hendes arbejdsproces, inspiration og lidt mere.”

Comments are closed.

  • Tekstilkunstner Bente Theilsby